Ілюстрація REUTERS

Посол Швеції в Україні Мартін Хагстрем задоволений ходом екологічної реконструкції металургійного комбінату «Запоріжсталь».

Про це йдеться прес-релізі компанії.

Він також зазначив зрушення підприємства на шляху екологічної модернізації, як це роблять європейські компанії.

Відео дня

У повідомленні також йдеться про те, що Мартін Хагстрем, що знаходиться в Запоріжжі в четвер з робочою поїздкою, ознайомився з ходом екологічної реконструкції комбінату. Він відвідав сучасну диспетчерську, ознайомився з роботою системи візуалізації та моніторингу технологічних процесів «Підприємство на долоні», в яку інтегрована система онлайн-моніторингу промислових викидів.

Крім того, посол відвідав один з об'єктів екологічної модернізації «Запоріжсталі», визнаний кращим промисловим об'єктом 2014 року за версією ДАБК, – новий травильний агрегат в цеху холодної прокатки №1. При цьому дипломат підкреслив позитивну динаміку в екологізації виробничих процесів і акцентував на застосування «зелених» рішень. З 2012 року на ці цілі комбінат направив понад 8,8 млрд грн.

«У Швеції питання екологічної реконструкції підприємств дуже актуальне. За підсумками візиту на «Запоріжсталь» я бачу: комбінат рухається по тому ж шляху розвитку, що й наші підприємства. Комбінат реалізував великі інвестиційні проекти, в тому числі у співпраці зі шведськими компаніями. Намічено чимало перспективних проектів. Це правильний європейський шлях розвитку», - констатував Мартін Хагстрем, якого цитує прес-служба.

Дипломат зустрівся з міським головою Запоріжжя Володимиром Буряком, обговорив партнерство в реалізації проекту «Безпечне місто», ознайомився з проектом будівництва лінійного прискорювача в місті.

Як відомо, «Запоріжсталь» – одне з найбільших промислових підприємств України, продукція якого широко відома і користується попитом у споживачів на внутрішньому ринку і в багатьох країнах світу. Спеціалізація - високоякісний сталевий г/к рулон, г/к лист, холоднокатаний лист х/к рулон з вуглецевих і низьколегованих сталей, а також сталева стрічка, чорна жерсть, гнутий профіль. Основні споживачі - виробники зварених труб, підприємства автомобільного, транспортного, сільськогосподарського машинобудування, виробники виробів побутової техніки.

«Запоріжсталь» знаходиться в процесі інтеграції у групу «Метінвест», основними акціонерами якої є ЗАТ «Систем Кепітал Менеджмент» (71,24%) і група компаній «Смарт-холдинг» (23,76%).

ТОВ «Метінвест Холдинг» - керуюча компанія групи «Метінвест».