Ситуація з пожежами у Сибіру погіршується, стверджують екологи / REUTERS

Екологи російського відділення Greenpeace заперечують слова губернатора Красноярського краю РФ Олександра Усса, який заявив про «радикальний перелом» у боротьбі з лісовими пожежами в регіоні.

Читайте такожУ Росії до гасіння лісових пожеж підключилися шамани з бубнами (відео)

Як повідомляє «Радіо Свобода», за інформацією екологів площа лісових пожеж у Сибіру продовжує зростати.

Відео дня

За останню добу ситуація погіршилася: 6 серпня площа лісових пожеж становила 4,5 мільйона гектарів, в той час як за день до цього була 4,3 мільйона.

У Greenpeace заявили, що в Сибіру гасять всього лише шість відсотків пожеж.

Губернатор Красноярського краю раніше стверджував, що лісові пожежі «це звичайне природне явище, боротися з яким безглуздо, а може, навіть десь і шкідливо». Згодом, коли боротьба з пожежами все ж почалася,він заявив про «радикальний перелом в боротьбі з вогняною стихією». Конкретних даних посадовець не навів.

До початку серпня площа лісових пожеж у Сибіру досягла майже трьох мільйонів гектарів. Тільки після того, як площа пожеж за місяць зросла втричі – з одного мільйона гектарів, чиновники вирішили гасити «закриті осередки в зоні контролю», гасіння яких раніше було визнано неефективним через великі витрати.

У міністерстві надзвичайних ситуацій Росії стверджують, що основною причиною лісових пожеж у Сибіру є необережне поводження з вогнем.