Один з місцевих підприємців розмістив саморобні печі для виробництва вугілля в небезпечній близькості від багатоповерхових будинків / 0629.com.ua

Жителі 23 мікрорайону в Маріуполі скаржаться на задушливий запах викидів розташованого по сусідству кустарного виробництва деревного вугілля.

Про це пише "Східний варіант".

Один з місцевих підприємців розмістив саморобні печі для виробництва вугілля в небезпечній близькості від багатоповерхових будинків, мешканці яких тепер змушені регулярно вдихати продукти горіння, а скарги в правоохоронні органи так і не дали ніякого результату. Технологія такого виробництва досить примітивна, а печі сконструйовані буквально з підручних матеріалів, що виключає будь-які очисні споруди.

Відео дня
0629.com.ua

Читайте такожХарківські лісничі вкрали лісу на 24 млн гривень - ДБРМаріупольці, які живуть за адресою вул. Пилипа Орлика, 97 скаржаться, що палять деревне вугілля в основному у вечірній час. Якраз коли вони виходять у двір посидіти на лавочках і погуляти з дітьми.

За фактом виявлених тоді порушень було відкрито кримінальне провадження. Прес-служба прокуратури Донецької області повідомила, що власники виробництва порушують технологічний процес, а викиди підприємства становлять загрозу для здоров'я людей.

Однак, незважаючи на такі заяви правоохоронців, шкідливе виробництво так і не припинило свою діяльність. Навпаки, ситуація тільки погіршилася. Влітку запах гару став настільки сильним, що люди прокидалися від нього вночі і змушені були закривати вікна навіть у літню спеку.