До українських полярників в Антарктиді прийшов погостювати імператорський пінгвін / фото facebook.com/oksana.savenko.94

На антарктичну станцію «Академік Вернадський», де працюють українські полярники, завітав імператорський пінгвін.

Про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр у Facebook.

Читайте такожУкраїнські полярники в Антарктиці знайшли новонародженого тюленя й пропонують разом вигадати ім'я (фото)

Відео дня

«Інколи буває сумно, а за вікном похмуро і знову цей тривожний вітер та щось мокре і холодне сипле з неба. І от виходиш зі станції на біологічні спостереження, з мотивацією рівня про який соромно і собі зізнатися. А тут стоїть він. Одненький. Антарктида вміє підбадьорити своїх дослідників. Сьогодні вперше за зимівлю до нас у гості завітав імператорський пінгвін», — написала українська дослідниця Оксана Савенко.

Зазначимо, імператорські пінгвіни - це не тільки найбільші з усіх пінгвінів, але і найбільш високоантарктичний вид серед птахів. Вони можуть витримувати до -40 С та дуже сильні вітри.

В Антарктиді проживає біля 150 000 імператорських пінгвінів. На їх кількість впливає забруднення Антарктики. У цих суворих умовах може вижити лише небагато тварин, тому ворогів у пінгвінів мало. Імператорські пінгвіни живуть на пакових крижинах біля побережжя Антарктиди та довколишніх морів.

Імператорські пінгвіни найбільш високоантарктичний вид серед птахів / фото facebook.com/oksana.savenko.94

Раніше повідомлялося, що українські полярники знайшли в Антарктиді «загублену» печеру

Довідка УНІАН. Академік Вернадський - єдина українська антарктична станція, розташована на мисі Марина острова Галіндез за 7 км від західного узбережжя Антарктичного півострова. Вона працює цілий рік і є метеорологічною та географічною обсерваторією.