Червоний снігопад сиплеться на голову мешканцям Кременця/ скріншот

Жителі міста Кременець у Тернопільській області борються з власниками підприємства. Сушарки гудуть цілодобово, лушпиння кукурудзи вкриває все довкола, а дорога розбита багатотонними фурами. 

Про це повідомляє ТСН.

Читайте такожПонад два десятки коней волонтери вивезли із зони обстрілів на Донбасі (відео)

Відео дня

Люди насамперед вимагають налагодити роботу елеватора так, щоб з нього нічого не сипалося їм на голови. Його власник запевняє - це неможливо, адже технологічний процес сушіння кукурудзи відбувається саме так.

Він додає - підприємство платить щонайменше одинадцять мільйонів гривень на рік податку до місцевих бюджетів. Цього, мовляв, досить, щоб компенсувати жителям незручності.

Втім, керівник апарату Кременецької райдержадміністрації Світлана Федищина запевняє, що до районного бюджету ніяких надходжень від елеватора не було, і скеровує до міськради. Там же кажуть: хоча елеватор і зареєстрований в місті, але грошей від його діяльності не отримують - підприємство сплачує податки в бюджет сільради.

У Білокриницькій сільраді здивовані ще більше. Там порахували, що всі надходження від елеватора за рік складають менш як 200 тисяч гривень.

Куди йдуть озвучені власником елеватора податкові мільйони, відмовилися прокоментувати й у фіскальній службі. Хоча відомо, що підприємство не перший рік судиться з податківцями щодо несплати боргу в особливо великих розмірах.

Як повідомляв УНІАН, понад 11 тисяч учених вважають, що людей на планеті Земля чекають «небачені муки через кліматичну кризу», якщо не відбудуться серйозні зміни в глобальному суспільстві.