REUTERS

Німецька поштова служба Deutsche Post пропонує уповільнити доставку листів для збереження клімату.

Про це заявив член ради директорів Deutsche Post Тобіас Мейєр, передає "Коммерсантъ".

Зараз у Німеччині діє норма, відповідно до якої 80% всіх листів повинні бути доставлені одержувачу на наступний день.

Відео дня

Читайте такожThe Guardian: Людська цивілізація вже втратила контроль над кліматом Землі

На думку керівництва пошти, уповільнення роботи пошти має не тільки знизити її вартість, але і зменшити тиск на клімат, адже при жорстких нормах більшість листів неминуче перевозиться літаками.

Як заявили в Deutsche Post, одним з рішень може бути введення за прикладом Швейцарії та Австрії декількох класів листів, частина з яких буде доставлятися повільніше і коштуватимуть дешевше.

Пропозиція про уповільнення доставки пошти вже зіткнулася з різкою критикою деяких політиків.

«Я очікую від федерального уряду, що воно буде протидіяти цьому зухвалому бажанню не тільки в контексті поштової реформи, але і в наглядовій раді Deutsche Post»,- заявив представник з економічних питань фракції Вільної демократичної партії Німеччини в Бундестазі Райнхард Хубен.

На його думку, подібна пропозиція через кілька місяців після суттєвого підвищення поштових зборів свідчить про «неймовірне нахабство» концерну.

Національна фінська авіакомпанія Finnair скасувала 276 рейсів, запланованих на неділю і понеділок, у зв'язку із солідарною участю у страйку на підтримку працівників державної поштової служби Posti.