REUTERS

Починаючи з 1980 року 90% популяції дельфінів в Індійському океані було знищено унаслідок промислового рибальства.

Про це повідомляє Independent з посиланням на нове дослідження науковців.

За словами вчених, причиною стількох смертей стали спеціальні сітки для ловлі тунця. Ці сітки підвішують на поверхні води довжиною до 30 км, а глибиною до 20 м. Такий метод ловлі є забороненим у відкритому морі.

Відео дня

Читайте такожБіля берегів Австралії вчені виявили глибоководні "коралові сади"

Розміри сітки розраховані таким чином, що всередину проникати може тільки голова тунця: зябра риби потрапляють у сітку, коли та намагається виплутатися з пастки.

На практиці у сітку потрапляють акули, черепахи, морські леви, кити й дельфіни.

Щоб з’ясувати всю правду про «чорні» методи рибалок, вчені об’єднали результати лову китоподібних з 1981 по 2016 роки. Найбільше жертвами сіток ставали саме дельфіни, ймовірний прилов досягнув піку у майже 100 тисяч особин у рік протягом 2004-2006 років, і зменшився до 80 тисяч, попри збільшення промислу тунця у зябрових сітках.

Вчені підсумовують, що з 1950 по 2018 роки було вбито 4,1 мільйона мілких китоподібних, у середньому їхня кількість складає 13% від 2018 року. Втім, справжні цифри можуть бути значно більшими, припускають біологи.

Як повідомляв УНІАН, мільйони акул у всьому світі щодня страждають від рибальських гачків, які залишаються в тілі тварин до 7 років. При цьому акули не можуть їх вивести самостійно.