dailymail.co.uk

Мільйони акул у всьому світі щодня страждають від рибальських гачків, які залишаються в тілі тварин до 7 років. При цьому акули не можуть їх вивести самостійно.

Про це пише The Daily Mail.

Згідно з новим дослідженням Гавайського університету, риболовні гачки чіпляються за шкіру й рот акул і залишаються там багато років, що спричинює серйозні проблеми зі здоров’ям, зокрема внутрішню кровотечу та некроз тканин.

Відео дня

Читайте такожКоти можуть поїдати людські трупи – вчені показали як (18+)

З 2011 по 2019 роки морські біологи вистежували тигрових акул біля Таїті й виявили, що у 38% був хоч би один риболовний гачок.

Комерційні рибалки використовують спеціальні риболовні сітки з десятками тисяч таких гачків. Їх викидають в океан і залишають на морському дні або кріплять на поверхню океану за допомогою поплавків.

Такі рибалки здебільшого полюють на цінну рибу – тунець та меч-рибу. Проте й інші риби можуть опинитися у полоні гачків.

«Рибалки переважно не ловлять акул – акул просто приваблюють їхні приманки. Якщо акули зачепилися за таку пастку, то часто вириваються з неї, перекушуючи сітку щелепами.

Після таких пригод акули можуть поплисти з гачками, врізаними у шлунки, горло, ніс або навколо шелеп, пояснюють науковці.

Вчені натомість пропонують перейти на використання гачків з вуглецевої сталі, які випадуть з тіла акул набагато раніше.