Пожежу гасять третій день / фото: ДСНС

У зоні відчуження триває гасіння лісової пожежі із залученням авіації.

Читайте такожУ Києві – підвищена загазованість повітря, ситуація повторюватиметься найближчими днямиЯк повідомили у прес-службі управління ДСНС в області, 4 квітня о 13:22 до ДСНС надійшла інформація, що в Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення поблизу с. Володимирівка Котовського лісництва виникла верхова лісова пожежа на площі 20 га.

Станом на 7:00 6 квітня у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення продовжується заходи щодо ліквідації двох осередків пожеж. Зокрема, між селом Володимирівка та селом Жовтневе Котовського лісництва на площі близько 20 га.

Відео дня

До гасіння залучено 124 осіб та 28 одиниць техніки, в тому числі 2 літаки АН – 32П та вертоліт МІ – 8. Всього з початку робіт авіацією ДСНС здійснено 42 скиди води (174 тонни).

Також гасять пожежу поблизу села Рагівка Котовського лісництва (41 квартал) на площі близько 5 га. До гасіння залучено 14 осіб та 4 одиниць техніки, учора ввечері пожежу локалізовано.

Радіаційний фон по місту Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень (м. Київ – 0,014 мР/год, Київська область – в межах 0,012 мР/год, у м. Чорнобиль – 0,020 мР/год. Максимально допустимий природний фон 0,05 мР/год).

Раніше УНІАН повідомляв, що у Чорнобильській зоні горить 100 гектарів лісу і трав’яного настілу.