У Чорнобильській зоні продовжують гасити пожежі / фото pixabay.com

9 квітня у зоні відчуження та обов’язкового відселення тривають заходи з ліквідації пожеж.

«Заходи з ліквідації пожеж тривають: поблизу с. Чистогалівка на території Корогодського лісництва спостерігається тління лісової підстилки окремими осередками на площі близько 20 га; на території Денисовецького лісництва в поймі р. Грезля спостерігається тління трав’яного настилу та чагарників окремими осередками; на території Котовського лісництва спостерігається тління трав’яного настилу між смт Поліське, с. Тараси та с. Володимирівка. Розповсюдження пожежі немає», - повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Всього до гасіння пожеж у Зоні відчуження залучено 310 чоловік та 90 одиниць техніки, з них від ДСНС 225 чоловік особового складу та 56 одиниць техніки. 8 квітня авіацією ДСНС здійснено 61 скид (248 тонн води), з них літаками АН-32П - 21 скид (168 тонн води) та вертольотами МІ-8 - 40 скидів (80 тонн води).

Відео дня

Читайте такожПравоохоронці вручили підозру чоловіку, через дії якого палає Чорнобильська зона (фото)

Радіаційний фон по м. Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень (м. Київ - 0,013 мР/год, Київська область - в межах 0,012 мР/год. при допустимому фоні 0,05 мР/год).

У зоні відчуження та безумовного відселення рівні потужності еквівалентної дози гамма випромінювання не змінилися (м. Чорнобиль - 0,021 мР/год. на КДП Дитятки 0,011 мР/год. при контрольно допустимому рівні до 0,055 мР/год.).

Як повідомляв УНІАН, пожежа в Чорнобильській зоні почалась 4 квітня, тоді вогнем було охоплено 20 га. 7 квітня площа пожежі збільшилась до 35 га.