На Сумщині співробітники правоохоронних органів перевіряють обставини та причини загибелі червонокнижного зубра.

Відео дня

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації Головного управління Нацполіції в Сумській області, сьогодні, 20 квітня, близько 11:30 до чергової частини Конотопського відділу поліції надійшло повідомлення від начальника відділу охорони і захисту лісу місцевого лісгоспу про те, що ним під час об’їзду лісових угідь було виявлено мертвою самку зубра.

На вказане місце події виїхала слідчо-оперативна група на чолі з керівництвом підрозділу.

Читайте такожНа Чернігівщині за місяць у ДТП загинуло двоє лосів

За попередніми висновками ветеринарів єгерської служби, смерть тварини настала близько двох тижнів тому. Тіло вбитої самки направили до ветеринарної клініки для розтину та проведення відповідних експертиз.

В поліції вирішується питання про відкриття за цим фактом кримінального провадження.

Правоохоронці нагадують, що зубри занесені до Червоної книги України і полювання на них на всій території держави суворо заборонено.

Раніше сьогодні начальник відділу охорони та захисту лісу Конотопського лісгоспу Євген Лаврик на своїй сторінці у Facebook повідомив, що вбиту самку зубра знайшли в лісових масивах Бочечківського лісництва.

За його словами, є підозри, «напередодні бачили місцевих молодиків неподалік, які раніше вже мали проблеми із законом по браконьєрству».