Прем'єр розповів про ліквідацію масштабних пожеж / фото МВС

До гасіння пожеж у Житомирській та Київській областях залучено понад 2 тис. 300 осіб та більш ніж 460 одиниць техніки, ситуація поступово нормалізується.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

"Ситуація з ліквідацією пожеж в Україні поступово нормалізується. До гасіння пожеж у Житомирській та Київській областях залучено понад 2300 осіб та більш ніж 460 одиниць техніки. У Житомирській області протягом двох останніх діб локалізовано три осередки пожеж. Наразі рятувальники допомагають працівникам лісгоспів гасити окремі осередки тління трав'яного настилу, пеньків та деревини", - зазначив прем'єр.

Відео дня

Читайте також"Абсолютний апокаліпсис": наслідки пожеж під Чорнобилем зняли з дрона (відео)

За його словами, у Зоні відчуження вчора ліквідована пожежа поблизу с. Корогод, сьогодні продовжується локалізація трьох осередків тління пеньків, залишків деревини та двох торф’яників в осередках, пройдених вогнем. "Хочу підкреслити, що загрози для критичних об’єктів Зони відчуження немає", - наголосив Шмигаль та подякував рятувальникам за злагоджену роботу.

Водночас у прес-центрі Державної служби з надзвичайних ситуацій уточнили, що основні зусилля 21 квітня у Чорнобильській зоні спрямовані на гасіння трьох осередків поблизу населених пунктів с. Розсоха, с. Крива Гора, с. Рудьки та торф’яників в осередках, пройдених вогнем.

"Вжито заходів щодо недопущення переходу пожежі на територію Республіки Білорусь. В осередках пожеж продовжує працювати важка інженерна техніка ДСНС та Збройних сил, Національної гвардії, якою у захаращених лісових масивах створюються мінералізовані смуги, за добу створено 110 км (з початку робіт 515 км). На важкодоступних ділянках пробиваються дороги для проїзду пожежної техніки до окремих осередків пожежі. Для гасіння та локалізації залучені пожежні розрахунки, важка інженерна техніка та 3 вертольоти. Об’єкт "Укриття", сховище відпрацьованого ядерного палива та інші об’єкти у зоні відчуження функціонують у звичайному режимі", - зазначили в службі та уточнили, що радіаційний фон по Києву, Київській області та у Зоні відчуження – у межах природних фонових значень.

У Житомирській області, як повідомили в ДСНС, упродовж останніх двох діб локалізовано три осередки пожеж поблизу сіл Бережесть, Гладковичі та Острови.

"Продовжуються заходи щодо локалізації пожежі у Виступовицькому лісництві поблизу сіл Жолудівка та Журба. Тривають роботи з оборювання осередків пожеж, їх проливання, створення мінералізованих смуг та розчищення доріг, для чого задіяно трактори лісогосподарських підприємств та важка інженерна техніка Збройних сил", - додали в ДСНС.

Як повідомляв УНІАН, пожежі в Чорнобильській зоні спалахнули 4 квітня, їх вдалося загасити 14 квітня. Однак 16 квітня пожежі відновились. Згоріли десятки гектарів лісу.

На сьогодні у Чорнобильській зоні триває локалізація трьох пожеж. До гасіння вогню залучено понад 1,3 тис. осіб та 299 одиниць техніки, у тому числі три вертольоти.

Пожежі на Житомирщині також почалися 4 квітня. Вогонь з лісів розповсюджувався на населені пункти, згоріли десятки житлових будинків. Наразі до ліквідації пожеж на території двох лісництв залучено понад 1 тис. осіб. Поліція Житомирщини відкрила низку кримінальних проваджень за фактами масштабних пожеж у лісах.

20 квітня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Нацгвардія розпочала антидиверсійну операцію у зв'язку з лісовими пожежами.