REUTERS

У Чорнобильській зоні триває локалізація трьох пожеж.

Як повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій, у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасінні пожеж на території Корогодського, Луб’янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв.

Основні зусилля спрямовані на локалізацію 3 осередків тління пеньків, залишків деревини та одного торф’янику в осередках, пройдених вогнем.

Відео дня

Читайте такожМасштабні пожежі на Житомирщині: власникам згорілих будинків виплатять кошти для їх відновлення

Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково 8 шляхопрокладачів Збройних сил України. Інженерною технікою створено 515 км мінералізованих смуг.

До гасіння вогню залучено 1 тис. 343 осіб та 299 одиниць техніки, у тому числі 3 вертольоти ДСНС, якими 20 квітня здійснено 189 скидів – 378 тонн води.

Крім того, у ДСНС повідомили, що радіаційна обстановка у столиці та Київській області стабільна, «потужність експозиційної дози на поверхні ґрунту та вміст радіонуклідів у воді не перевищують допустимих значень».

Як повідомляв УНІАН, пожежі в Чорнобильській зоні спалахнули 4 квітня, їх вдалося загасити 14 квітня. Однак 16 квітня пожежі відновились.