На Житомирщині приборкали лісові пожежі / Фото: facebook.com/dazv.gov.ua

Лісові пожежі на Житомирщині в цілому локалізовані і залишилося загасити лише окремі осередки.

Читайте також"Загрози для об’єктів зони ЧАЕС немає": Шмигаль розповів про ситуацію з пожежами в Україні

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні в Овручі повідомив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, який в рамках робочої поїздки на Житомирщину відвідав постраждалі від вогню села на півночі регіону та поспілкувалися з жителями цих населених пунктів. Також Чернишов провів в Овручі нараду щодо ситуації з населеними пунктами та допомоги постраждалим людям.

Відео дня

"Аналізуємо наслідки пожеж, спілкувалися з жителями постраждалих сіл. Влада зробить все, аби життя людей було відновлене. Поки є попередні підрахунки, що для подолання наслідків знадобиться 25 млн грн. Ці кошти є в резервному фонді. Остаточними цифрами будемо володіти після точних підрахунків, адже ситуація ще вивчається», – зазначив Чернишов, спілкуючись із журналістами.

Також він уточнив, що станом на вечір 21 квітня лісові пожежі на Житомирщині в цілому локалізовані і залишилося погасити лише окремі осередки: «Пожежі в основному, локалізовано Ще є джерела задимлення, проте відкритого вогню вже немає. Наразі рятувальники долають задимлення”, - сказав він.

Читайте такожНа Житомирщині залишилося ліквідувати дві пожежі, нових загорянь немає - Заблоцький

Чернишов розповів, що постраждалим від пожеж селянам допоможуть будівельними матеріалами та “робочими руками”, оскільки вони не хочуть переселятися на нові місця проживання. Міністр уточнив, що людям не виділятимуть гроші безпосередньо, а допоможуть побудувати нове житло та нададуть іншу допомогу.

Разом з журналістами міністр відвідав села Острови, Нижня Рудня, Личмани та Магдин, які найбільше постраждали внаслідок пожеж.

Як повідомляв УНІАН, пожежі на Житомирщині почалися 4 квітня. У відселених населених пунктах (с. Острови, с. Личмани, с. Середня Рудня, с. Нижня Рудня та с. Верхня Рудня) вогнем знищено 39 будівель, врятовано 45 будівель. Також не допущено знищення будівель і споруд у 6 населених пунктах (смт Першотравневе, с. Виступовичі, с. Рудня, с. Дівошин, с. Слобода та с. Ясинець).

Зокрема, під час пожеж у Личманах та Магдині вогонь знищив цілі вулиці, люди втікали з речами першої необхідності. Їх відселили на кілька днів, а тепер вони повернулися додому, до своїх сіл.