Мешканцям Житомирщини виплатять компенсації / фото Facebook Віталія Бунечка

На Житомирщині жителям, чиї будинки згоріли внаслідок лісових пожеж, компенсують кошти для відновлення житла.

Про це УНІАН повідомив голова Овруцької райдержадміністрації Ярослав Чепурко.

За його словами, на засіданні оперативного штабу ухвалено рішення про компенсації постраждалим від пожеж, кошти мають надійти від центральних органів виконавчої влади.

Відео дня

Про яку саме суму йдеться, зараз підраховують спеціалісти.

«Скільки саме грошей треба, зараз підраховуємо», - додав Чепурко.

Він уточнив, що 48 жителів сіл Магдин і Личмани Овруцького району внаслідок лісових пожеж залишилися без даху над головою та кілька днів провели у селі Гладковичі. Тепер вони повернулися додому і тимчасово живуть у будинках, які вціліли.

Читайте такожУ Чорнобильській зоні і на Житомирщині рятувальники продовжують боротися з пожежами

«Під час пожеж у Личманах та Магдині вогонь знищив цілі вулиці, а під час пожежі селяни втікали з речами першої необхідності. Цих людей відселили на кілька днів, а тепер вони повернулися додому, до своїх сіл»,- сказав голова Овруцької райдержадміністрації.

За його даними, речами і продуктами погорільцям допомогли волонтери з Житомирщини та інших областей.

«Погорільці просять тепер допомогти їм теплим одягом, взуттям, будівельними матеріалами, бо вирішили відновлювати оселі, які постраждали», - зауважив він і додав: «Питання щодо компенсації їм порушувалося на рівні району та області».

Читайте такожНацгвардія розпочала антидиверсійну операцію через лісові пожежі

Як повідомляв УНІАН, пожежі на Житомирщині почалися 4 квітня. У відселених населених пунктах (с. Острови, с. Личмани, с. Середня Рудня, с. Нижня Рудня та с. Верхня Рудня) вогнем знищено 39 будівель, врятовано 45 будівель. Також не допущено знищення будівель і споруд у 6 населених пунктах (смт Першотравневе, с. Виступовичі, с. Рудня, с. Дівошин, с. Слобода та с. Ясинець). Станом на ранок 20 квітня залишалось 9 осередків горіння, з яких 5 локалізовані, а на 4 - продовжувалися роботи щодо обмеження їх розповсюдження.

18 квітня голова Держлісагентства Андрій Заблоцький запевнив, що найближчими днями ситуація з лісовими пожежами в Житомирській області буде повністю контрольованою.