Гиена / Пресс-служба Киевского Зоопарка

Як розповідає Gizmodo, зазвичай смугасті гієни ведуть відокремлений спосіб життя і полюють разом зі своїми дитинчатами, пише Лента.ру з посиланням на журнал Zoology in the Middle East.

Відзначається, що вовки ж ніколи не співпрацюють з представниками інших хижих ссавців. Серед каньйонів пустелі Негев в 1994 році вчені виявили сліди обох тварин в одному місці — на вологому піску, після сильного паводку. Пошуки самих тварин не увінчалися успіхом. Тільки через чотири роки, коли зоологи повернулися працювати в Негев, вони побачили зграю вовків, одним з членів якої виявилася гієна.

Читайте такожЧукчі за рік убили 125 сірих китів

Відео дня

Зоологи спробували пояснити цю дивну співпрацю. Скоріш за все, вовки швидко бігають і легко вбивають великих тварин, трупи яких потім під'їдає гієна-падальник. Зате гієна краще чує на відстані запах відходів, краще викопує їх, а також здатна відкривати консервні банки. Таким чином, союзу двох хижаків могли сприяти люди, що засмітили пустелю Негев.

Останнім часом науковці часто наголошують, що поведінка тварин сильно змінюється під впливом кліматичних змін та інших антропогенних процесів. Так, білі ведмеді на острові Шпіцберген навчилися ловити дельфінів і запасати їх м'ясо під снігом, а тюлені замість риби і ракоподібних все частіше поїдають інших морських ссавців.