фото: УНИАН

Про це заявив заступник голови Київської міської держадміністрації Микола Поворозник, повідомляє прес-служба КМДА.

«Завод «Енергія» приймає в будні дні від 600 до 1200 т сміття на добу, на вихідні обсяги зменшуються в середньому до 250-300 т на добу. Завод працює лише на 30% від своєї проектної потужності. Проаналізувавши можливості підприємства, ми погодилися допомогти львів’янам у складній ситуації. Наразі завод «Енергія» львівського сміття спалює трохи більше 15% від загального об’єму щодоби», – зазначив він.

Читайте такожЖитомир більше не приймає сміття зі Львова, Садовий пообіцяв забрати вже привезене (документ, відео)

Відео дня

Чиновник запевнив, що за висновками СЕС, викиди в повітря відповідають національним нормам і складають 38% від граничних. Тому, наголосив він, такі показники не впливають негативно на екологічну ситуацію в місті.

«За результатами контролю, проведеного Головним управлінням Держпродспоживслужби в м.Києві, перевищень гігієнічних нормативів забруднюючих речовин у приземному шарі атмосферного повітря не виявлено. Крім того, завод немає викидів стічних та зливових вод в озеро Вирлиця, всі викиди поступають на очисну станцію Бортницької станції аерації. Забір води для технічних та побутових потреб заводу здійснюється з міських мереж «Київводоканалу», - зауважив Поворозник.

Як повідомляв УНІАН, в результаті масштабної пожежі 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі, куди вивозилися відходи зі Львова, загинули троє рятувальників. Також під зсув потрапив еколог Львівського комунального підприємства «Збиранка», пошуки тіла якого досі тривають.

Було прийнято рішення, що Київ прийматиме на утилізацію тверді побутові відходи (близько З5% сміття) зі Львова до початку серпня.