REUTERS

Як розповів міністр охорони навколишнього середовища і природних ресурсів Рафаель Пакчіано, його реалізація потребує спільної роботи різних відомств, в тому числі міністерств охорони здоров'я і транспорту, інформує ТАСС.

"Урядам штатів (з якими межує Мехіко) будуть спрямовані 11 млрд песо (близько $600 млн) з банку розвитку на підтримку інфраструктурних проектів та модернізацію громадського транспорту в міських районах мегаполісу", - заявив Пакчіано. За його словами, робота буде вестися з декількох напрямів.

Влада буде розвивати мережу так званих пунктів спостереження за станом здоров'я населення, і вже в найближчі місяці їх кількість зросте з 17 до 200. У Мехіко і штаті Мехіко одну тисячу автомобілів таксі старше 10 років виведуть з експлуатації, після чого закуплять замість них гібридні транспортні засоби. Крім того, на півночі і на сході столиці з'являться нові зелені насадження загальною площею 18 млн га.

Відео дня

Читайте такожDW: Альтернативна енергетика зростала 2015 року рекордними темпами

З березня і по теперішній час в районі агломерації Мехіко, де проживають понад 20 млн осіб, рекордні дев'ять разів оголошувалася екологічна тривога за перевищення допустимих концентрацій забруднюючих частинок і озону. За оцінками місцевих фахівців, несприятливий вплив навколишнього середовища в столичному регіоні щорічно стає причиною передчасної смерті близько 22 тисяч чоловік. Тим не менш, глава уряду Мехіко Мігель Анхель Мансера зазначав, що мегаполіс займає тільки 541-е місце в списку самих екологічно неблагополучних міст світу і восьме у країні.