Ілюстрація REUTERS

У неділю, 5 листопада, тисячі демонстрантів вийшли на вулиці німецького міста Керпен недалеко від Бонна, щоб висловити протест проти видобутку кам'яного вугілля в Рурському вугільному басейні на заході Німеччини.

Читайте такожДо 2100 року на Землі може настати кліматична катастрофа – вчені

За даними поліції, в акції взяли участь близько 2500 осіб, організатори називають цифру в 4500. Хода відбулася за день до старту кліматичної конференції ООН у Бонні, пише «Німецька хвиля».

Відео дня

Учасники демонстрації пройшли містом в напрямку розташованого поблизу вугільного розрізу Хамбах. Перед початком акції поліція тимчасово затримала двох осіб, які прийшли на захід з електрошокерами.

Згодом кілька сотень демонстрантів прорвалися на територію вугільного розрізу Хамбах і продовжили акцію протесту. Поліція у відповідь застосувала сльозогінний газ. Одного активіста затримали.

Днем раніше в центрі Бонна близько семи тисяч осіб виступили з вимогою відключити вугільні ТЕС в Німеччині та припинити виробництво електроенергії з кам'яного вугілля. Ще близько тисячі осіб влаштували велопробіг за маршрутом Кельн-Бонн.

23-тя конференція проводиться в Бонні відповідно до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату. Це 13-тя за рахунком подібна зустріч в рамках наради сторін за Кіотським протоколом. Як очікується, на захід з'їдуться до 25 тисяч учасників з різних країн світу.