"Український Гранд-каньйон" чистили від сміття. Останнім часом глиняні скелі на узбережжі Дніпро-Бузького лиману стали дуже популярним туристичним об’єктом.

Щоправда, за його чистоту відповідальних немає. Тож шанувальники херсонських гір взялися за прибирання самотужки, йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожУ Чорному морі до 2050 року буде більше пластику, ніж риби - очільник Мінприроди

Ще кілька років тому тут гуляли тільки місцеві та шанувальники дикої природи. Нині Станіславські глиняні гори - популярне місце для екскурсії та фотосесій. Щоправда, на світлинах туристів не видно, скільки тут сміття.

Житель сусіднього села Олег Марчук вже багато років популяризує унікальну місцевість. 

Дехто каже, що це місце сили. Хтось дивується, бо це нетиповий для Херсонщини пейзаж. Коли їдеш, їдеш, їдеш, а потім поле закінчується й місцями від 30 до 50 метрів перепад висот, - каже він.

Розповідає, щотижня тут нові групи туристів і нові купи сміття. Поки учасники акції прибирали, на скелях більшало туристів.

Майже сотню мішків зі сміття волонтери назбирали лише за дві години. І це лише частина території. Учасники толоки кажуть, непогано, аби до їх ініціативи майбутнього разу долучилась і місцева влада. 

Вас можуть зацікавити наступні новини: