На Харківщині виникла масштабна лісова пожежа / kh.dsns.gov.ua

На території Володимирівського лісництва Гутянського лісового господарства в Харківській області напередодні виникла пожежа в лісовому масиві. Наразі ліквідація окремих її осередків триває.

Читайте такожНа Житомирщині – нова масштабна лісова пожежа

Як повідомляється на сайті ДСНС, спочатку виникло загоряння  сухої трави та очерету на відкритій території. Та згодом через сильні пориви вітру пожежа почала розповсюджуватись в бік хвойного лісу. Відбулося займання хвойної підстилки, очерету на болоті, гілля та  повалених дерев. Площа пожежі стрімко зростала, існувала загроза займання верхового хвойного лісу. Працівники лісового господарства запросили допомогу рятувальників.

Відео дня

На момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС вогонь розповсюдився на загальну територію близько 20 га. До гасіння пожежі залучені 15 пожежних автоцистерн, 85 людей особового складу ДСНС, 4 пожежні автоцистерни, 1 трактор та 21 працівник лісгоспу.

О 06:00 спільними зусиллями пожежу було локалізовано. Загрози верховому лісу немає. Наразі на місці події чергують лісники, котрі проводять гасіння окремих осередків тління пнів та гілок.

Нагадаємо, від початку місяця рятувальники боролись з пожежами у Житомирській області та у Чорнобильській зоні відчуження. Згоріли десятки гектарів лісу.

У Чорнобильській зоні станом на ранок 25 квітня продовжується тління уже двох осередків займання.

Водночас, нова пожежа на території Житомирської області напередодні охопила понад 200 га.