Триває будівництво газоочистки

На меткомбінаті "Азовсталь" групи "Метінвест" реалізують масштабний екологічний проект - будівництво нової газоочистки в цеху.

Про це розповів гендиректор меткомбінату "Азовсталь" Енвер Цкітішвілі.

Так, цей проект передбачає перехід роботи газоочисного обладнання з мокрої системи на суху, він допоможе локалізувати неорганізовані викиди.

Відео дня

Очищення конвертерних газів буде здійснюватися на двох сухих газоочистках на базі електрофільтрів. Також навколо конвертерів будуть встановлені спеціальні укриття для локалізації неорганізованих викидів.

Крім того, передбачено посилення металоконструкцій і перекриттів конвертерного відділення.

Технічний проект будівництва нової газоочистки для "Азовсталі" розробила компанія зі світовим ім'ям Primetals Technologies Austria GmbH, вона забезпечить поставку необхідного обладнання. "Метінвест Інжирінг" став генпідрядником проекту.

Читайте також"Метінвест" шукає айтішників для реалізації екологічних проектів на "Азовсталі"Як розповів гендиректор "Азовсталі" Енвер Цкітішвілі, на підприємстві не будуть модернізувати стару систему, а фактично з нуля побудують нову. 

"Ні на одному металургійному комбінаті, побудованому в минулому столітті з мокрою системою газоочищення, не встановлена суха система фільтрації", — наголосив Цкітішвілі.

Зараз йдуть підготовчі роботи, ведеться будівництво фундаментів, планується перенесення енергетичних трубопроводів.

"В одну мить такі насичені проекти не реалізуються. Це 345 окремих креслень, за якими буде зібрана система газоочищення конвертерів. Фахівці працюють над проектом щодня", — підсумував генеральний директор меткомбінату "Азовсталь".