Лісничий організував масштабну вирубку дерев / фото od.gp.gov.ua

В Одеській області судитимуть колишнього лісничого за незаконну вирубку дерев на 1,2 млн грн.

Про це журналістам повідомили в прес-службі Одеської обласної прокуратури.

За даними слідства, замість виконання своїх посадових обов'язків – зберігати та захищати ліс – лісничий організував масштабну вирубку дерев. Встановлено, що протягом серпня-вересня 2019 року за допомогою найманих працівників він здійснив незаконну вирубку лісу, щоб продати місцевим жителям, зокрема, на дрова.

Відео дня

За даними прес-служби, тільки за два зазначені місяці чоловік вирубав 343 сироростучих дерева породи "Дуб червоний", "Дуб звичайний", "Клен гостролистий", "Ясен" і "Черешня", внаслідок чого державі завдано збитків на понад 1,2 млн грн.

Читайте такожПонад 100 країн домовилися зупинити вирубку лісів до 2030 року

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього лісничого за фактом зловживання службовим становищем та незаконної вирубки лісу, що спричинило тяжкі наслідки (ч. ч. 1, 2 ст. 364, ч. 4 ст. 24).

Як уточнили УНІАН в правоохоронних органах, дерева вирубали на території державного підприємства "Великомихайлівське лісове господарство".

Як повідомляв УНІАН, президентський указ про висадку 1 млрд дерев з червня 2021 року вже виконали на 3,53%, загалом висаджено 35,74 млн дерев.