У Києві смог через горіння торфяників / УНІАН

Про це розповіли у пресс-службі КМДА.

Повідомляється, що від містян надходять скарги на неприємний запах «горіння», у багатьох відмічаються погіршення самопочуття, загострення хронічних хвороб органів дихання, серцево-судинної системи тощо.

Читайте такожДим повернувся до столиці: рятувальники гасять торфовища в 11 районах Київщини

Відео дня

«При виникненні таких явищ слід обмежити перебування на відкритому повітрі, проводити профілактичні заходи, за можливості перебувати за межами території задимленості. За її відсутності проводити наскрізне провітрювання жилих приміщень», - радять у КМДА.

Крім того, комунальній корпорації «Київавтодор» доручено постійно здійснювати полив центральних вулиць міста, комунальні служби забезпечуватимуть полив дворів та міжквартальних проїздів.

Також у зв’язку з перевищенням гранично допустимого рівня забруднюючих речовин у повітрі буде обмежено в’їзд великогабаритного транспорту на територію Києва з 6:00 до 11:00. Відповідне рішення ухвалене на засіданні Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участю заступника голови КМДА Петра Пантелеєва.

«За даними проведених сьогодні досліджень, з 8:00 до 11:00 максимально-разові концентрації сірчистого ангідриду з перевищенням ГДК у 3,6 рази зафіксовані в Дарницькому районі, у 2,4 рази – в Деснянському і Шевченківському районах, у 2 рази – в Дніпровському районі, в 1,8 рази – в Оболонському, в 1,5 рази – в Подільському, в 1,4 рази – в Голосіївському і Солом’янському районах, в 1,2 рази – в Святошинському», - повідомили у пресс-службі.

Причиною забруднення повітря у Києві є горіння торфовищ у 24 осередках на території Київської області, загальна площа яких складає понад 120 га.

Найбільші наслідки пожеж зафіксовані в районах, наближених до осередків горіння, – Дарницькому, Деснянському, Дніпровському, Оболонському, Святошинському. Крім того, в Деснянському районі (на лісо-парковій території поблизу вулиці Милославська) зафіксовано займання трав’яного настилу площею близько 10 га.