/ bbc.com/ukrainian

Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів.

Працівниками парку спільно з спеціалістами Держекоінспекції в Полтавській області проведено натурне обстеження акваторії та прибережної смуги Сули та здійснюється постійний моніторинг екологічного стану річки. Також проводяться заходи щодо збору та утилізації мертвої риби, відібрано зразки риби та води для подальших аналізів та встановлення причин її загибелі.

«Загалом зібрано та утилізовано близько 500 кілограмів риби», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Крім того, обмежено доступ для купання, відпочинку та вживання водних живих біоресурсів.

З метою встановлення та притягнення до відповідальності винних осіб у забрудненні Сули в межах парку зібрано та передано відповідні матеріали до правоохоронних органів, додали у Мінприроди.

Нагадаємо, 1 липня на території НПП «Нижньосульський» в районі села Малоселецьке Оржицького району Полтавської області було виявлено факти забруднення Сули та загибелі риби.

Голова Державної екологічної інспекції Андрій Заїка заявив, що в отруєнні річок пестицидами, скиданнями промислових і комунальних підприємств, що призвело до масової загибелі риби цього року в північних і центральних областях України, винні місцеві органи влади, оскільки вони не встановлюють норм охорони навколишнього середовища для підприємств.