livemadriver.com

Світові продажі електромобілів в третьому кварталі цього року склали 287 тис. Про це повідомили експерти Bloomberg New Energy Finance (BNEF), які опублікували дослідження ринку електромобілів, передає kommersant.ru.

Читайте такожДля зарядки електромобілів світу потрібні трильйони доларівТаким чином, зростання продажів електромобілів (в це число входять як власне електромобілі, так і гібридні автомобілі, що заряджаються за допомогою підключення до електромережі) склало у порівнянні з II кварталом цього року 23%, а порівняно з III кварталом минулого - 63%. Як відзначають експерти BNEF, більше половини продажів припадає на Китай, де державна програма субсидій робить електромобілі дешевшими (іноді до 40%) за звичайні автомобілі.

Експерти, крім того, прогнозують, що зазначене зростання продажів електромобілів (яке вони пов'язують з більшою доступністю інфраструктури для підзарядки і наданням виробниками більшого вибору моделей) призведе до того, що в 2017 році вперше за рік буде продано більше мільйона електромобілів по всьому світу.

Відео дня