Instagram

Американський гірськолижник Гас Кенуорті має свою унікальну традицію – вже з другої зимової Олімпіади він привозить собі собак.  

У 2014 році під час зимових Олімпійських ігор у Сочі Гас знайшов двох бродячих цуценят біля олімпійського села і забрав їх з собою до Америки.

Цього року, на Олімпіаді в Південній Кореї, він теж вибрав собі нового домашнього улюбленця.

Відео дня

Гас, який є відкритим геєм, разом зі своїм партнером Меттом відвідали один з 17 тис. собачих господарств у Південній Кореї. "По всій країні 2,5 млн собак вирощують на їжу в таких умовах, які важко навіть уявити", – розповів Кенуорті в своєму Instagram.

"Так, існує аргумент, що собаки є частиною корейської культури. І, хоча особисто я не погоджуюсь з цим, однак згоден, що це не моє місце, щоб нав’язувати тут західні ідеали. Проте спосіб, у який це відбувається, є абсолютно нелюдським… Ці собаки не відрізняються від тих, яких ми називаємо домашніми улюбленцями", - написав спортсмен.

Instagram

Разом із активістами Міжнародного гуманітарного товариства гірськолижник добився того, щоб 90 собак з ферми, яку він відвідав, вивезли до Сполучених Штатів та Канади для усиновлення.

Собі ж він цього разу взяв цуценятко, якого кликатиме Beemo. "Щойно вона отримає всі щеплення, а це займе кілька тижнів, вона житиме зі мною. Я не можу дочекатися, щоб дати їй найкраще життя!" – розповідає Гас.

Instagram