Прикарпатські лісники врятували травмованого молодого яструба, який прилетів до України з Фінляндії.

Як йдеться в сюжеті ТСН, молоденького яструба - травмованого та знесиленого - працівники Куцького лісгоспу знайшли у хащах біля села Пістень, коли оглядали свою територію. Знесилений птах сидів на землі з опущеними крилами і майже не чинив супротиву, тож один з лісників забрав його додому та посадив у теплу клітку, щоб відгодувати та підлікувати.

Читайте такожПугач-втікач з Київщини отримав новий дім в Галицькому нацпарку (відео)

Вже там на лапці у яструба побачили кільце, за допомогою якого і дізналися, звідки птах прилетів.

Яструба показали лікарям, почали відігрівати і відгодовувати. Ветеринари кажуть, що лісники врятували птаха від неминучої смерті, адже в нього травмована голова та забій грудної клітки. Також лікарі з'ясували, що гость з Фінляндії - це молоденька самочка яструба великого, якій навіть двох років немає. Важить вона близько 1,5 кг та має розмах крил 1,7 м.

Тим часом лісники висувають версії, яким чином фінський птах опинився в Україні. Одна з них романтична - мовляв, прилетіла на пошуки "другої половинки".

Втім фахівці висувають більш банальну версію: птах просто мігрував з холодної та засніженої Фінляндії до тепліших країн у пошуках їжі. А ось навесні вона має повернутися додому, де вже шукатиме собі пару. Тож радять лісникам відгодувати птаха, і як тільки вона набереться сил - відпустити на волю.

Поки ж лісники намагаються зв'язатися з фінськими колегами, щоб повідомити про долю їх птаха.

Як повідомляв УНІАН, днями на Хмельниччині рятувальники визволили сімох лебедів з нафтової пастки.