Конфіскованих у "Борисполі" щиглів випустили на свободу.

Про це розповідається у сюжеті ТСН.

Сьогодні півтори тисячі птахів застрягли на митниці в Борисполі. Ящики зі щигликами конфіскували, коли власник за підробними документами намагався відправити їх до Йорданії. Птаство не випускали, пернаті так і сиділи у тісних коробках.

Проте згодом, птахів таки випустили на свободу. Однак багато хто зазначає, що це фактичне вбивство птахів. Бо ж випускати комахоїдних пернатих посеред зими у живу природу, та ще знесилених, категорично не можна.

Одна із зоозахисників прокоментувала таке рішення.

Читайте такожУ мережі показали зимові фото тварин із зони відчуження біля ЧАЕС (фоторепортаж)

"Рішення по випуску приймала комісія і давало добро Мінекології. Птахи були випущені в два заходи. Найсильніші полетіли в перший, тих хто був слабший забрали ще на годину в приміщення. Вони досохли і були благополучно випущені. Хто не зміг вижити - не вижив, не дивлячись на всі старання. Наша робота була суто технічного характеру. Скажімо так, ми ні на що не впливали і займалися птахами. Хто не згоден з рішенням про випуск - задавайте питання вищим. На моїх очах сильні птиці відразу рвонули, хтось на кущах отямився через деякий час. Після відкриття кліток всі присутні спостерігали за птахами і їх поведінкою. Птахи приходили в себе і відлітали", - написала вона.

"Птахів випустили у вечірній час доби, такого взагалі ніколи робити не можна!..Масове вбивство птахів. Випуск на волю хворих, ослаблених, конфіскованих щиглів, торжество популізму.. Тільки навесні можна було...Нагодувалі ворон и котів на районі", - констатують та обурюються користувачі соцмереж.