Транспортування тварин пройшло успiшно, без пригод / Фото: Facebook

Сьогоднi до Реабiлiтацiйного центру бурих ведмедiв нацiонального природного парку «Синевир» доправлено 5 клишоногих для тимчасового тримання.

Читайте такожАномальні холоди у США: мешканці масово рятують змерзлих тварин (відео)

Досi вони утримувалися у мiнi-зоопарку мiста Покровськ, що на Донеччинi. 

Відео дня

За словами iнспекторiв Державної екологiчної iнспекцiї України, тварини перебували у тiсних клiтках i антисанiтарних умовах, що є порушенням норм. Власник ведмедiв був проти вилучення звiрiв. Невiдомi особи навiть не дозволяли представникам Держекоiнспекцiї зайти на територiю зоопарку, тож тi звернулися до полiцiї. Справа дiйшла до суду. 5 лютого Красноармiйський мiжрайонний суд Донеччини наклав арешт на ведмедiв, а вже 8 лютого вони оселяться у Реабiлiтацiйному центрi нацiонального природного парку.

"Транспортування тварин пройшло успiшно, без пригод. Цi ведмедi мають циркове минуле, тож для них подорожi не є чимось новим. Їх дуже шкода, бо досi жили у жахливих умовах. За свою багаторiчну практику я ще не бачив такого поганого ставлення людей до ведмедiв, як це було у Покровську", – розповiдає ветеринарний лiкар Микола Мiрошнiченко, який супроводжував тварин з Донеччини до Карпат.

"Зараз у нашому Реабiлiтацiйному центрi перебуває 31 ведмiдь. На плечах працiвникiв закладу лежить багато роботи i вiдповiдальностi. Особлива увага прикута до нових мешканцiв. Ще нiколи одночасно до нас не потрапляла така кiлькiсть ведмедiв – аж п’ять. Їх помiстили у карантинний сектор. Тварин оглядає ветлiкар", – каже директор нацiонального природного парку «Синевир» Микола Дербак.

Зараз ведмедiв вiдгодовують, повiдомляють в НПП "Синевир".