Вчені не знають, скільки особин панголінів залишилося в дикій природі \ CHESTER ZOO

В Африці вдалося зняти на камеру таємне життя одного з найрідкісніших у світі ссавців. Мова йде про панголіна, який дуже ціниться в світі браконьєрів.

Читайте такожВ Африці вперше за сто років сфотографували міфічну "чорну пантеру"

Отримані кадри дають рідкісну можливість отримати уявлення про поведінку гігантського ящера, найбільшого з усіх лускатих тварин, передає Бі-бі-сі. Зйомка велася за допомогою дистанційно керованих камер. На ній видно, як дитинча панголіна сидить на спині матері, поки вона лізе на дерево.

Відео дня

Вчені вирішили опублікувати отримані матеріали, щоб привернути увагу до проблеми тварин, чиє існування опинилося під загрозою зникнення через браконьєрство.

Тільки в цьому місяці у контрабандистів було вилучено величезну кількість панцирів панголінів, в Малайзії, наприклад, відбулося перехоплення найбільшої в історії партії панцирів і м'яса тварин.

Фото і відео з участю панголінів, що належать одному з чотирьох існуючих на континенті видів, були зроблені в угандійському заповіднику Зіва, в якому панголіни сусідять з носорогами і повністю захищені від винищення.

Стюарт Ніксон, співробітник африканської програми з захисту диких тварин, каже, що ніколи раніше не вдавалося зняти звички і поведінку панголіна так докладно. "Ми мало знаємо про цей вид тварин, майже все, що ми зняли за цей рік за допомогою наших камер-пасток - це відкриття для нас", - зазначив він.

Панголіни - найбільш затребувані ссавці для контрабандистів. За останні 10 років їхня чисельність в дикій природі зменшилася на мільйон особин.

М'ясо панголінів вважається делікатесом. Вони покриті особливим лускатим кератиновым панциром. У Китаї вважається, що цей панцир позбавляє від багатьох захворювань, включаючи онкологічні. Однак наукового підтвердження цьому немає.

М'ясо панголінів вважається делікатесом \ CHESTER ZOO

На цьому тижні влада Малайзії вилучила 27 тонн панголінів і панцирів панголінів на острові Борнео - це найбільша партія в історії, оцінюється приблизно в півтора мільйона фунтів (майже $2 млн).

За даними моніторингової групи з вивчення дикої природи "Трафік", малайзійська поліція виявила два великих підприємства з переробки м'яса і панцирів панголінів на півночі країни в штаті Сабах.

"Є надія, що всебічне розслідування призведе до викриття синдикату і мереж, які діють в штаті і за його межами", - сказала керівник відділення групи з південно-східної Азії Каніта Крішнасамі.

За 10 днів до рейду в Малайзії 10 тонн панцирів панголінів були вилучені у В'єтнамі, Уганді та Гонконгу.

Вчені зізнаються, що не знають, скільки панголінів залишилося в дикій природі.

Стюарт Ніксон, який працює разом з угандійською організацією з захисту дикої природи і угандійським фондом захисту носорогів, каже, що панголіниы настільки рідко зустрічаються в дикій природі, що не вистачає даних для оцінки їхньої чисельності.

"Цей вид буквально знищується, він знищується в Центральній Африці, в цьому немає ніяких сумнівів", - говорить він.

Панголіни: іноді їх називають лускатими мурахоїдами, панголіни - єдині ссавці, які покриті захисним панциром.

Панцир панголінів - з кератину, білка, що становить також основу людської нігтьової пластини.

Своїм довгим липким язиком панголіни злизують мурашок і термітів.

В Африці поширені чотири види панголінів: африканський білочеревний панголін, гігантський панголін, земляний панголін і чорнобрюхий панголін.

Гігантський панголін, який водиться в тропічних лісах Екваторіальної Африки, є найбільшим з усіх відомих науці видів цього ссавця. Тварина досягає 1,8 м в довжину і важить до 450 кг.