В неволі ці тигри можуть жити до 20 років \ programmes.putin.kremlin.ru

10 днів тому в Лондон доставили тигра-самця на прізвисько Азім з данського сафарі-парку в надії, що він стане партнером для тигриці Мелаті, яка вже давно живе тут.

Читайте такожБерлінський зоопарк показав рідкісних тигренят

Привезеного тигра кілька днів тримали в окремому вольєрі, щоб він звик до нового місця, а потім тигрів представили один одному, передає Бі-бі-сі. Однак майже відразу між ними виник конфлікт, обидва тигри повели себе вкрай агресивно, і в результаті Мелаті отримала безліч поранень.

В заяві зоопарку йдеться, що Азім був негайно переведений в окремий вольєр. 10-річну тигрицю, незважаючи на зусилля ветеринарів, врятувати не вдалося.

"Наші зусилля зараз зосереджені на турботі про Азіма в цей важкий час, - йдеться в заяві зоопарку. - Всі співробітники зоопарку страшенно засмучені".

7-річний Азім був доставлений в Лондонський зоопарк в рамках загальноєвропейської програми розмноження тигрів з метою збереження зникаючих видів.

Вітаючи його появу, зоопарк описував його так: "Гарний, впевнений у собі звір, відомий ввічливим ставленням до тигриць". Зоопарк висловлював надію, що він стане ідеальним партнером для Мелаті.

Інший самець виду суматранських тигрів, Джей-Джей, який був батьком сімох тигренят, які народилися у Мелаті, 30 січня був переведений у французький зоопарк.

У 2013 році Мелаті народила двох тигренят, але одне з них впало в басейн і втопилося.

В лютому 2014 року Мелаті народила трьох тигренят, у червні 2016 року - ще двох.

Суматранський тигр, який мешкає в природних умовах в лісах і джунглях індонезійського острова Суматра, вважається підвидом на межі зникнення і внесений в список загрозливих видів Міжнародного союзу охорони природи.

Ареал тигра на Суматрі стрімко скорочується через активне розширення господарської діяльності людини. В даний час їхня популяція, за різними оцінками, налічує всього близько 300 особин.

В неволі ці тигри можуть жити до 20 років.

Факти про суматранських тигрів:

Суматранський тигр - найменш крупний з п'яти підвидів тигра, з найвужчими чорними смужками на шкурі

Рев суматранського тигра може бути таким гучним, що його чути на відстані до 3,2 км

При укусі такого тигра розвивається тиск еквівалентний 450 кг

Суматранський тигр здатний здійснювати стрибки до 10 м у довжину з сидячого положення

Знахідки викопних останків в Китаї свідчать, що подібні тигри водилися там 2 млн років тому.