my-flower.com.ua

У такий спосіб екологи спробували привернути увагу українців до проблеми торгівлі первоцвітами, які знаходяться під загрозою зникнення, повідомляє Національний екологічний центр України.

В ході акції, зображуючи звичайних громадян, екологічну інспекцію та продавців, активісти нагадали, що продаж і купівля первоцвітів – це правопорушення, яке тягне за собою накладення штрафу. Однак бездіяльність контролюючих органів і людська байдужість призводить до щорічного зменшення природної популяції цих рослин.

Також під час акції активісти тримали плакати: “Мертві квіти не цвітуть”, “Давайте збережемо первоцвіти для майбутніх поколінь!”, “Торгівля первоцвітами - браконьєрство”, відтворили сторінки Червоної книги України з переліченими первоцвітами, провели процесію поховання вилучених у торговців пролісків.

Відео дня

Активісти закликали перехожих повідомляти поліцію про факти торгівлі первоцвітами.

За даними екологів, щовесни українці знищують 20 млн. первоцвітів, зокрема, понад 10 млн пролісків. Більшість популяцій таких рослин щороку зменшується і головною причиною цього є зривання рослин на букети або знищення місць їх зростання.