Фото wikipedia.org

Як повідомляють у прес-службі Львівської міської ради, 17 червня цього року управління екології та благоустрою ЛМР спільно з громадським активістом Орестом Залипським (ГО "ЕкоZахист") виявили факти неправомірного утримання та використання в комерційних цілях Червонокнижних тварин. Йдеться про пелікана рожевого та ведмедя бурого, які є червонокнижними видами та охороняються законами України "Про Червону книгу України", "Про захист тварин від жорстокого поводження", "Про охорону навколишнього природного середовища".

Повідомляється, що тварини були в пересувному цирку,  який на той момент був розміщений на вул. Зеленій, 147 у Львові.

Читайте такожВ Україні половина бурих ведмедів живуть у неприйнятних умовах – зоолог

Відео дня

Факт протиправного утримання тварин підтверджено Державною екологічною інспекцією у Львівській області, якою, за результатами перевірки в межах повноважень, передбачених ст.255 КУпАП, на відповідальну особу пересувного цирку "Гастролі цирку-шапіто "Кураж" складено протоколи про адміністративні правопорушення за ст.90, ч.3 88-1 КУпАП, та готуються матеріали до суду для розгляду справ про адміністративні правопорушення щодо подальшої конфіскації об’єктів тваринного світу.

Як повідомляв УНІАН, з середини липня у Львові заборонили розміщення на території міста пересувних та інших мобільних цирків.