Водяні буйволи за інтелектом наближаються до собак / фото Думська

З 30 червня в селі Орлівка Ренійського району Одеської області відбудеться офіційне відкриття екологічного парку "Озеро Картал", де можна буде подивитися на азіатських водяних буйволів. Про це пише "Думська".

Читайте такожУ Римі пухнастих мешканців зоопарку рятують від спеки мороженими ласощами (фоторепортаж)

На території парку місцеві фахівці виготовили дерев'яну стежку загальною протяжністю 230 метрів, яка проходить через водойму. Працівники лісництва висадили дерева і виготовили високий оглядовий майданчик для туристів.

Відео дня
популяція буйволів зростає / фото Думська

Видання пояснює, що восени минулого року тварин привезли сюди із Закарпаття. Поголів'я буйволів збільшилося за рахунок трьох народжених дитинчат. Тварини вдало перезимували і почуваються добре.

Вони знаходяться на вільному випасі, із задоволенням харчуються водними рослинами і обожнюють купатися у водоймі, особливо на мілководді. Повідомляється, що буйволи дуже доброзичливі і абсолютно безпечні. Зоологи кажуть, що за рівнем інтелекту ці тварини наближаються до собак.

Для туристів у парку спорудили доріжки / фото Думська

Екологічний парк «Озеро Картал» — це частина міжнародного проекту «Комплексне використання ресурсів заплав як приклад нового ефективного господарювання в умовах зміни клімату». Його мета — підвищити адаптаційні можливості місцевого населення до тих проблем, які несе глобальна зміна клімату і неефективне використання природних територій.