Найменша сова в Україні / фото facebook.com/zapovidnyk

У Чорнобильському заповіднику мешкає найменша сова в Україні – сичик горобиний (Glaucidium passerinum), вага її ледь сягає 80 грамів.

Читайте такожВ Італії народилося рідкісне цуценя із зеленим хутром (фото, відео)Про це говориться у повідомленні Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника у Facebook.

«Нам відомо 18 місць перебування горобиного сичика у Чорнобильському заповіднику. Їх чисельність тут може сягати, щонайменше, 40 пар. Сичик є осілим, але молоді птахи відкочовують на південь. На відміну від багатьох видів сов, він полює зранку до вечірніх сутінків», – говориться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що пташка харчується дрібними тваринами – мишоподібними гризунами та дрібними птахами. Гніздується в дуплах дятлів. Під такими помешканнями можна знайти залишки здобичі, які самиця викидає, чистячи гніздо.

«Якщо сичик виявляє себе в день голосом чи візуально, його починають переслідувати зграї пташок, які голосно кричать. Тому ця крихітна сова полює із засідок, передчасно ховаючись від стороннього ока», – говориться в повідомленні.

Вас також можуть зацікавити новини