Тіла учасників були пофарбовані в білий колір / фото REUTERS

Сьогодні в пустелі ізраїльського району Арада відомий американський фотограф Спенсер Тунік провів масову фотосесію в стилі ню, щоб привернути увагу до проблеми зникнення Мертвого моря.

Як повідомляє іспанська агенція EFE, Тунік відомий своїми масштабними "голими" композиціями в умовах природи.

У сьогоднішній оголеній фотосесії взяли участь 200 людей віком від 19 до 70 років. Їхні тіла були пофарбовані в білий колір. Фотосесія відбулася на тлі пустельного ландшафту, що оточує місто Арад в Ізраїлі.

Відео дня

Читайте такожМальдіви, Венеція та Мертве море: топ- місць, які можуть зникнути вже в найближчі 100 років (відео)

Метою цієї акції є привернення уваги до екологічних проблем Мертвого моря і необхідності збереження цього унікального місця, яке є найнижчою точкою суходолу на Землі (Мертве море розташоване приблизно на 420 метрів нижче від рівня моря, - УНІАН).

За допомогою людей фотограф "побудував" трубу, яка "впадає" у Мертве море. Люди, пофарбовані у білий колір, символізують стовпи солі, утворені від солоної води.

Зазначається, що це вже третя акція цього фотографа в Ізраїлі. У 2011 році зібралося понад 1200 учасників, які знімалися на Мінеральному пляжі Мертвого моря, який більше не доступний через поглиблення.

Художник сподівається привернути увагу світової громадськості до Мертвому морю, що гине передає Israelinfo.

"Все, що ви бачите на моїх фотографіях, вже не існує. Люди з інсталяцій змінюються, їхні тіла й душі стали на 10 років старші, постійний тільки ландшафт - камені, скелі, море. Але сьогодні місця, де я працював у 2011 році, стали абсолютно невпізнанними. Я зберігаю глибокий зв'язок із Мертвим морем, тривожуся за нього та сподіваюся допомогти його зберегти", - йдеться в заяві Туніка.

Спенсер Тунік: що відомо

Спенсер Тунік - американський фотохудожник, який став відомим завдяки фотографіям десятків, сотень і тисяч оголених людей, зібраних у найнезвичніших для цього місцях. Тунік організовує флешмоби оголених людей для своїх фотоінсталяцій. Найбільший флешмоб йому вдалося організувати в 2007 році в Мехіко за участі 18 тисяч добровольців.

Вас також можуть зацікавити новини