Ілюстрація REUTERS

Місія США, яка буде працювати в Україні з 1 по 4 жовтня, оцінить українську систему державного контролю за здоров'ям птиці з метою її визнання, повідомила прес-служба Державної податкової служби безпеки харчових продуктів та захисту прав споживача.

Читайте такожУкраїна відкрила новий ринок в Азії для експорту курятини і яєць

У повідомленні сказано, що в рамках візиту місія працюватиме в Одеській, Львівській, Черкаській та Київській областях. За цей період представники США ознайомляться з роботою Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, регіональних лабораторій, територіальних органів Держпродспоживслужби в зазначених областях, прикордонними інспекційними пунктами і домашніми присадибними господарствами.

Відео дня

У Держпродспоживслужбі зазначили, що за підсумками роботи місії відбудеться зустріч в центральному апараті служби та буде складено офіційний звіт про результати визнання української системи державного контролю за здоров'ям птиці.

Як повідомляв УНІАН, у серпні Україна і США узгодили ветсертифікати на експорт американських кормів для тварин і продуктів крові в Україну.

У травні цього року технічні відомства Сполучених Штатів Америки провели технічну оцінку наданих Україною матеріалів про можливі поставки м'яса птиці в США у відповідь на відповідну заявку нашої країни, акредитація якої триває останні два роки.