Ілюстрація REUTERS

Мінсільгосп РФ висловився проти пропозиції Федеральної митної служби (ФМС) розширити список товарів, включених до списку продуктового ембарго.

Читайте такожРосія заборонила ввезення промтоварів, сільгосппродукції та продовольства з України

Про це повідомляє Росбалт.

Відео дня

"Ініціатива ФМС, пояснили в міністерстві, замість товарних позицій створює ризики для вітчизняних виробників і загрожує стабільності постачання росіян продуктами харчування. При цьому конкретизувати наслідки в Мінсільгоспі не стали", - йдеться в повідомленні.

За даними видання, мова йшла про введення заборони на ввезення імпортних інгредієнтів для виробництва дитячого харчування, а також соків і безалкогольних напоїв. Виробництво в РФ такої сировини не розвинене, для створення галузі потрібно щонайменше кілька років, а знайти якісні аналоги в країнах, які не підпадають під ембарго, практично неможливо.

Зараз у документах про продуктове ембарго товарні позиції прописані до певного знака митного коду. ФМС запропонував замінити список конкретних товарів на переліки цілих продуктових груп, мета - ліквідувати саму можливість ввезення до РФ заборонених товарів з використанням кодів товарів прикриття".