Ілюстрація REUTERS

Канада зацікавлена в імпорті українських харчових продуктів, зокрема, яєць, м'яса та яблук, повідомила прес-служба Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і прав споживачів за підсумками зустрічі голови відомства Володимира Лапи з регіональним представником Канадського агентства з контролю харчових продуктів.

Читайте такожУкраїна зможе постачати молочну продукцію до Оману

У повідомленні сказано, що під час переговорів обговорювалося питання виходу української продукції на ринок Канади. Зокрема, канадська сторона висловила зацікавленість в імпорті українських яєць, м'ясних харчових продуктів та яблук.

Відео дня

"У зв'язку з цим у травні в Україну прибуде місія компетентного органу Канади з метою проведення аудиту вітчизняної системи державного контролю", - зазначили в прес-службі.

Ілюстрація REUTERS

Крім того, сторони обговорили результати роботи місії інспекторів компетентного органу Канади за оцінкою системи державного контролю у сфері бджільництва, яка працювала в Україні з 18 по 22 лютого. У відомстві додали, що остаточний звіт за підсумками аудиту слід очікувати протягом двох місяців.

Як повідомляв УНІАН, місія Канади за оцінкою системи державного контролю у бджільництві працювала в Україні з 18 по 22 лютого.

Зона вільної торгівлі між Україною та Канадою набрала чинності 1 серпня 2017 року.

Угода одномоментно знімає до 98% торгових обмежень і митних зборів у взаємній торгівлі між двома країнами. На даний момент угода фокусується на товарному експорті та імпорті, проте вже через два роки з моменту набуття угодою чинності сторони зможуть переглянути умови торгівлі та внести в перелік послуги, а також механізми захисту інвестицій.