Ілюстрація REUTERS

Агропромисловий комплекс України є рушійною силою вітчизняної економіки, а також гарантом продовольчої безпеки.

Читайте такожАгропром забезпечив понад 37% українського експорту

Про це прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив на відкритті аграрного форуму "AGROPORT West Lviv - 2019", повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Відео дня

"Агропромисловий комплекс – це рушійна сила нашої економіки та гарант продовольчої безпеки України та світу. Наша продукція представлена в 190 країнах світу, ми входимо до ТОП-7 експортерів продовольства. Але наш потенціал. Наше завдання: збільшувати поглиблену переробку продукції. І в найближчі роки ми будемо мати більше інвестицій у розвиток АПК, створення нових продуктів, які будуть представлені на внутрішньому і зовнішніх ринках під маркою "made in Ukraine", - цитує Гройсмана прес-служба.

Прем'єр додав, що обсяг капітальних інвестицій в агрокомплекс минулого року сягнув 90 мільярдів гривень.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада України в прийнятому державному бюджеті на 2019 рік скоротила фінансування державної підтримки аграрного сектора на 1 мільярд гривень.

У лютому 2018 року Кабмін затвердив програму підтримки аграрного сектору, що передбачає виділення дотацій у розмірі 6,3 мільярда гривень. З цієї суми 4 мільярди передбачено на підтримку тваринництва, а інші кошти – на компенсацію вартості сільгосптехніки, підтримку фермерства та садівництва.

Державне фінансування сільгоспвиробників у 2018 році в розмірі 6,3 мільярда гривень стало можливо завдяки нормі Бюджетного кодексу про спрямування 1% від валового виробництва сільськогосподарської продукції на підтримку аграрного сектора.