Чим свіжіше біле яйце, тим воно світліше / фото ulf.com.ua

Українськими птахівниками торік було вироблено 16 млрд. яєць, значна частина яких була реалізована на внутрішньому ринку та на експорт.

Як правильно обрати яйця і проконтролювати їх свіжість, розповіли фахівці  найбільшого в Україні виробника курячих яєць і продуктів з них агрохолдингу «Авангард», що входить до групи компаній «Укрлендфармінг» бізнесмена Олега Бахматюка і виробляє яйця під торговою маркою “Квочка”.

Традиційно напередодні Великодня суттєво зростає попит на курячі яйця. Їх розписують, ними прикрашають домівки, додають у пасхальну випічку та великодні смаколики. А птахівники щороку намагаються задовольнити підвищений попит. Так за підрахунками Держстату обсяг виробництва яєць торік зріс ще на чотири відсотки – до 16 мільярдів штук.

Відео дня

Фахівці агрохолдингу "Авангард" – одного з найбільших виробників яєць в Україні, які продають яйця під торгівельною маркою "Квочка", рекомендують звертати увагу на колір яйця. Наприклад, чим свіжіше біле яйце, тим воно світліше. З часом шкаралупа сіріє. Значну роль відіграють й умови утримання курей. Про це йдеться в сюжеті 24 каналу.

"У домашніх умовах курка знаходиться на вільному годуванні, на промисловому – вона знаходиться на клітковому утриманні. І годують її на фабриці збалансованими повноцінними комбікормами, а вдома – тим, що дадуть, тим, що знайде", – сказав директор птахофабрики "Макарівська" В'ячеслав Коцан.

На відміну від домашніх, яйця торговельної марки "Квочка" сортують відповідно до ґатунку, тобто залежно від ваги та маркерують кожне датою фасування. "Є категорія "дрібне", є категорія С2, С1, С0 та С0", – пояснила технолог агрохолдингу "Авангард" Інна Ігнатченко. Яйця "Квочка" доставляють на українські магазини, дотримуючись необхідного температурного режиму – від чотирьох градусів. Свіжими вони вважаються до 25 днів. Проте, у холодильнику яйця можна зберігати і до двох місяців.

«Авангард» (AVANGARDCO IPL) - найбільший виробник яєць і сухих яєчних продуктів в Україні, що входить до групи компаній «Укрлендфармінг» (Ukrlandfarming) українського бізнесмена Олега Бахматюка і виробляє йця під торговою маркою “Квочка”. До складу компанії входять 19 птахофабрик, 3 інкубатора, 10 зон для підрощування молодняка, 6 комбікормових заводів, 3 склади тривалого зберігання яйця, 2 птахокомплекси повного циклу «Авіс» і «Чорнобаївське», а також завод з виробництва яєчних продуктів «Імперово Фудз». Яйця і яєчні продукти компанії відповідають вимогам стандарту «Халяль» і дозволені для експорту до Європейського Союзу.