«Укрлендфармінг» зберіг площі під посіви сої / фото Latifundist.com

«Укрлендфармінг» в поточному році зберіг площі посівів сої на рівні минулого року. При цьому в холдингу не вирощують генетично модифіковані культури, незважаючи на те, що соя за нинішніх цін досить затратна для виробника.

Про це заявляє Володимир Фантух, керівник департаменту з розвитку та інновацій агробізнесу компанії в інтерв'ю порталу Latifundist.com.

За його словами, в «Укрлендфармінгу» у 2019 р. під сою відведено 40 тис. га, - стільки ж, скільки й минулого року. «Ця культура високовитратна. Звичайно, якщо ви не вирощуєте ГМ-сою. У холдингу ми не виробляємо трансгенну сою. У нинішньому сезоні відбулося збільшення витрат по сої на ЗЗР (+ 15%) і насіння (+ 25%). Адже насіння сої, на відміну від кукурудзи і пшениці, в холдингу купують. В цілому, принцип «Укрлендфармінг» - йти не за врожаєм, а за маржинальністю», - розповів керівник департаменту з розвитку та інновацій агробізнесу компанії.

Відео дня

Експерт вказав, що в «Укрлендфармінгу» в основному вирощують сою в західних регіонах України, залишивши структуру посівів на рівні минулого року. У компанії говорять, що ціна на цю культуру залишає бажати кращого. «Для того, щоб отримувати маржинальність по сої, ціна повинна бути не менше $ 400/т. У минулому році по Прикарпатському регіону прибутковість сої склала у нас $ 500-550 / га. Урожайність отримали 3-3,3 т/га», - зазначив Володимир Фантух.

Він також підкреслив, що вся продукція вирощена в «Укрлендфармінгу» в основному відправляється на експорт. Тому аграрії компанії вирощують культури, які мають високу біологічну зрілість і експортну якість.

Агрохолдинг «Укрлендфармінг» українського бізнесмена Олега Бахматюка - один з європейських лідерів сільськогосподарського виробництва, що управляє найбільшим в Україні банком чорноземів. На підприємствах «Укрлендфармінг» в більш ніж 600 населених пунктах 22 областей України працює близько 27 тис. осіб.