У порту «Південний» 6 вересня відкрили зерновий термінал / фото прес-служба M V Cargo

Новий зерновий термінал Neptune (раніше – MV Cargo), відкритий американською продовольчою корпорацією Сargill спільно з українською компанією MV Cargo, прийняв під завантаження зерном перше судно.

Читайте такожУкраїна збільшила експорт зернових на 47%

Як повідомили УНІАН у компанії MV Cargo, балкер Star Eracle пришвартувався до причалу №25 прямо під час офіційної церемонії відкриття терміналу 6 вересня під завантаження майже 56 тис. тонн пшениці і далі відправиться в Індонезію.

Відео дня

У компанії відзначають, що новий зерновий термінал Neptune є найбільш глибоководним зерновим терміналом в Україні і на Причорномор'ї. Зокрема, глибина біля причалу №25 становлять 16 метрів, що дозволяє приймати великотоннажні судна типу Post Panamax і завантажувати їх менше ніж за 36 годин.

Як повідомляв УНІАН, в порту «Південний» 6 вересня відкрили зерновий термінал Neptune (раніше – MV Cargo), проектна потужність якого становить 5 млн тонн зернових на рік і який забезпечить понад 10% українського експорту. На церемонії відкриття термінал отримав нове ім'я, змінивши робочу назву MV Cargo на нове ім'я Neptune.

Проект загальною вартістю 150 млн дол. реалізовано за підтримки Європейського банку реконструкції та Міжнародної фінансової корпорації.