Ілюстрація REUTERS

Україна експортувала першу партію замороженої яловичини до Китаю, повідомила прес-служба Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Читайте такожУкраїна збільшила експорт агропродукції майже до $16 мільярдів

“Ми довго йшли до того, щоб відкрити китайський ринок для української яловичини. Зараз перша партія замороженої яловичини сформована і відправлена в КНР. Ми сподіваємося, що українська делегація, яка незабаром приїде з візитом до КНР, зможе переконатися, що українська яловичина вже на полицях китайських магазинів", - цитує прес-служба в.о. голови відомства Ольгу Шевченко.

Відео дня

Згідно з повідомленням, китайські експерти проінспектували підприємства і провели аудит державної системи контролю в Україні, в результаті чого був узгоджений міжнародний ветсертификат на експорт замороженої яловичини і затверджений перелік українських компаній, які можуть поставляти цю продукцію до Китаю.

Як повідомляв УНІАН, за даними Асоціації тваринників України, Китай зацікавлений в імпорті української свинини, проте для початку постачань країни повинні підписати ветсертификат.

За словами торгового представника України - заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тараса Качки, 26-27 листопада українська делегація буде в Пекіні, де сподівається підписати кілька угод про експорт агропродукції до Китаю.