Виконуючим обов'язки голови ДПЗКУ став Саймон Чернявський / фото УНІАН

Кабінет міністрів призначив колишнього гендиректора агрохолдингу "Мрія", громадянина Великобританії Саймона Чернявського виконуючим обов'язки голови Державної продовольчо-зернової корпорації України (ДПЗКУ).

Читайте такожДержавна корпорація продаватиме рис, гречку та цукор під власною маркою організації

Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду 4 грудня, повідомляє прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Відео дня

"Сьогодні ми призначили сильного антикризового менеджера Саймона Чернявського для реформування особливо важливого для економіки підприємства. Сподіваємося, що успішний досвід відновлення та виведення з кризи агрохолдингу "Мрія" - гучного кейса реструктуризації після банкрутства... допоможе у рішеннях не менш складній ситуації в ДПЗКУ", - цитує прес-служба міністра Тимофія Милованова.

За даними Мінекономіки, новий керівник ДПЗКУ обіймав керівні посади у сфері торгівлі та сільського господарства протягом 26 років у міжнародних та українських компаніях.

З січня 2015 року по червень 2019 року він обіймав посаду генерального директора агрохолдингу "Мрія". Після дефолту, в серпні 2014 року, контроль над компанією отримали міжнародні кредитори, які призначили Чернявського керівником.

У серпні 2018 року "Мрія" заявила про завершення реструктуризації боргового портфеля та його скорочення до 309 мільйонів доларів з 1,1 мільярда доларів, а вже у вересні 2018 року - про продаж своїх активів великому інвестиційному фонду з Саудівської Аравії SALIC.

Довідка УНІАН. Державна продовольчо-зернова корпорація (ДПЗКУ) – вертикально інтегрована компанія, яка проводить весь цикл робіт з зерновими та продуктами їх переробки: від виробництва до експорту. До складу ДПЗКУ входять 55 філій, їх загальна робоча місткість становить 3,75 мільйона тонн сільгоспкультур, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів – близько 2,5 мільйона тонн зернових вантажів на рік.