Іноземців не допустять до майбутнього ринку землі / фото УНІАН

Обмеження щодо недопущення іноземців до ринку землі зачепить найбільші агрохолдинги, які мають іноземних акціонерів.

Читайте такожРада прийняла закон про боротьбу з аграрним рейдерством

Про це у Facebook написав радник прем'єр-міністра України з економічних питань та земельної реформи Олексій Мушак.

Відео дня

“Іноземців не допустять до майбутнього ринку ні жодному форматі. Під це обмеження потрапляють всі найбільші агрохолдинги. Вони також не зможуть купити землю, оскільки, незважаючи на бенефіціарів українців, мають іноземних акціонерів. Ця заборона діятиме до референдуму", - написав він.

Також радник повідомив, що у фінальній версії законопроекту про ринок землі концентрація в одних руках буде значно зменшена.

“Варіанти від 5 до 50 тис. га. Остання цифра поки що має найбільше шансів на підтримку. Але остаточне рішення ще не прийнято", - зазначив він.

Крім того, перепродаж землі в перші роки після відкриття ринку землі обмежать додатковими податками, що повинно виключити спекулятивні операції.

За словами Мушака, законопроект про ринок землі у другому читанні має бути проголосований цього тижня.

Як повідомляв УНІАН, 13 листопада Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обігу земель сільськогосподарського призначення", який вводить ринок землі в Україні з 1 жовтня 2020 року.

За словами президента України Володимира Зеленського, громадяни інших держав та іноземні компанії отримають право купувати українську землю, тільки якщо на це дасть згоду український народ на референдумі.