Ілюстрація REUTERS

Сьогодні Верховна Рада продовжить розглядати поправки до законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення (№2178-10).

Читайте такожРада розглянула першу тисячу з понад 4 тисяч поправок до закону про ринок землі

Як передає кореспондент УНІАН, разом з тим у сьогоднішньому порядку денному засідання парламенту є ще кілька питань, хоча, як відомо, доки не завершений розгляд одного питання — в даному випадку, законопроекту про ринок землі — інші питання депутати розглядати не можуть.

Відео дня

Серед питань, які стоять у порядку денному, - зміни до Кримінального кодексу щодо уточнення ознак окремих злочинів у сфері службової діяльності та ратифікація угоди між урядом України та урядом Королівства Данія щодо загальних умов та процедур, організаційних заходів та фінансових умов реалізації програми Danida Business Finance в Україні.

Крім того, у порядку денному є проекти постанов, які стосуються парламентських слухань. Один з них - про рекомендації парламентських слухань на тему: «Проблеми формування прожиткового мінімуму в Україні», два інші – щодо проведення парламентських слухань про реалізацію засад антикорупційної політики і про засади державної політики сталого розвитку України.

Як повідомляв УНІАН, 13 листопада 2019 року Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» (№2178-10), який запроваджує ринок землі в Україні з 1 жовтня 2020 року.

6 лютого Верховна Рада розпочала розгляд законопроекту у другому читанні. Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія прогнозує, що парламент в середині квітня вийде на остаточне голосування за законопроект. Загалом до законопроекту до другого читання подано понад 4 тис. поправок.