Ілюстрація REUTERS

Рішення Європейської Комісії про застосування зонування з грипу птиці в Україні та відновлення імпорту курятини з усієї території України, крім зон зі спалахами захворювання, набуде чинності 7 березня.

Читайте такожУкраїна оновила рекорд з експорту м'яса птиці

Про це повідомляється на сайті Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Відео дня

Повідомляється, раніше Єврокомісія внесла Україну до списку країн, щодо яких застосовуються принципи зонування при реєстрації спалаху грипу птиці.

"Згідно з рішенням Єврокомісії, зона, з якої припиняється експорт продукції птахівництва, обмежується 10-ма кілометрами навколо джерела спалаху. Офіційно рішення набирає чинності 7 березня 2020 року", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 20 січня цього року ветеринари зафіксували перший з 2017 року випадок пташиного грипу в Україні – на агропідприємстві "Хутір" у Вінницькій області. В результаті фахівці знищили понад 100 тисяч голів домашньої птиці.

23 січня Європейський Союз тимчасово призупинив імпорт з України м'яса і м'ясної продукції з птиці у зв'язку зі спалахом пташиного грипу. Аналогічну заборону ввели ще понад 10 країн, серед них Японія, Південна Корея, Азербайджан, Вірменія, Молдова та інші.