фото УНИАН

Експорт цукру українського виробництва у січні липні 2015 року виріс більш ніж в 100 разів, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і досяг 37,7 мільйона доларів, повідомив міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко на своїй сторінці в Facebook.

"Уявіть тільки, експорт солодкого продукту порівняно з минулим роком зріс у 100 разів – з 361 тисячі доларів до 37,7 мільйона доларів", - написав він.

Міністр зазначив, що за вказаний період позитивне сальдо зовнішньої торгівлі сільгосппродукцією склало 5,6 мільярда доларів.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Україна за січень-липень цього рокупоставила на зовнішні ринки аграрної продукції на 7,7 мільярда доларів, що склало 35% валютної виручки країни. При цьому, за останніми даними, протягом 8 місяців цього року Україна експортувала близько 100 тисяч тонн цукру.

Читайте такожВиробництво цукру в Україні в 2015 році скоротиться на 35% - експерти

За прогнозами Міністерства аграрної політики і продовольства, цього року в Україні буде вироблено близько 1,2-1,3 мільйона тонн цукру. Внутрішня потреба в цьому продукті складає близько 1,7 мільйона тонн, тому беручи до уваги наявні перехідні запаси в 0,5 мільйона тонн, вона буде повністю покрита.

Розвиток експорту сільськогосподарської продукції – це ключ до успіху України в цілому.За 7 місяців поточного року ми о...

Posted by Олексій Павленко on 23 вересня 2015 р.